Villamosmérnök BSc ismertető

Mint már bizonyára tájékozódtak róla, ma hazánkban több egyetemen lehet villamosmérnöki képzést kapni. Ez azt jelenti, hogy a szakképzés alapját jelentő tantárgyak, az alapvető ismeretek azonosak. Minden egyetem kapott azonban lehetőséget arra, hogy bizonyos sajátosságokat vigyen a képzésbe. Ezek segítik a majdan végző hallgatóinkat abban, hogy elhelyezkedésük során például egy-egy régióban könnyebben találjanak állást, bár ez ma a végzős villamosmérnököknél általában egyáltalán nem probléma, hiszen jelentős kereslet van végzett mérnökeink iránt.

A Debreceni Egyetemen az itt tanulóknak páratlan lehetőségeik vannak arra, hogy mérnöki tanulmányaik során olyan tantárgyakat is tanuljanak, amelyek jól kiegészítik felkészülésülésüket. Utalnánk itt mindenekelőtt a hagyományos, méltán nagyhírű fizikai iskolákra, a vegyészet, a matematika és a biológiai területekre. Hallgatva a Természettudományi és Technológiai - ezen a karon történik a mérnökképzés -  és más karokon oktatott tárgyakat is, olyan több területre kiterjedő ismereteket lehet szerezni, amelyek segítenek abban, hogy például az egészségügyben, a mezőgazdaságban, bankszakmában is elhelyezkedhessenek. Ez tovább bővíti későbbi lehetőségeiket, versenyképességüket.

Sokak számára nagy előny, hogy megtakarítják az utazásra fordított időt, a kollégium költségeit, hiszen így villamosmérnök képesítésüket ebben a régióban szerezhetik meg.

Legutóbbi frissítés: 2023. 06. 08. 11:01