Villamosmérnök BSc ismertető

Mint már bizonyára tájékozódtak róla, ma hazánkban több egyetemen lehet villamosmérnöki képzést kapni. Ez azt jelenti, hogy a szakképzés alapját jelentő tantárgyak, az alapvető ismeretek azonosak. Minden egyetem kapott azonban lehetőséget arra, hogy bizonyos sajátosságokat vigyen a képzésbe. Ezek segítik a majdan végző hallgatóinkat abban, hogy elhelyezkedésük során például egy-egy régióban könnyebben találjanak állást, bár ez ma a végzős villamosmérnököknél általában egyáltalán nem probléma, hiszen jelentős kereslet van végzett mérnökeink iránt.

A Debreceni Egyetemen az itt tanulóknak páratlan lehetőségeik vannak arra, hogy mérnöki tanulmányaik során olyan tantárgyakat is tanuljanak, amelyek jól kiegészítik felkészülésülésüket. Utalnánk itt mindenekelőtt a hagyományos, méltán nagyhírű fizikai iskolákra, a vegyészet, a matematika és a biológiai területekre. Hallgatva a Természettudományi és Technológiai - ezen a karon történik a mérnökképzés -  és más karokon oktatott tárgyakat is, olyan több területre kiterjedő ismereteket lehet szerezni, amelyek segítenek abban, hogy például az egészségügyben, a mezőgazdaságban, bankszakmában is elhelyezkedhessenek. Ez tovább bővíti későbbi lehetőségeiket, versenyképességüket.

Sokak számára nagy előny, hogy megtakarítják az utazásra fordított időt, a kollégium költségeit, hiszen így villamosmérnök képesítésüket ebben a régióban szerezhetik meg.

Frissítés dátuma: 2019.01.04.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.