Villamosmérnök BSc bemutató

Miért jó és lesz még inkább jó villamosmérnöknek lenni?

A villamosmérnök képesítés lehetőséget ad minden olyan területen dolgozni, ahol elektromosság, elektronikus eszközök, számítógépek vannak.

Az elektromos hálózat, a számítógépes hálózat, az internet, a vezetékes és mobil távközlés, a kábeltelevízió sűrűn behálózza az egész társadalmat, amit ma már mind gyakrabban neveznek a hálózatok társadalmának. Az elektronika, a számítógép ott van a víz és a gázhálózatban is, az szabályozza a rendszer működését. A villamosmérnökök ezeken a területeken mozognak otthonosan, ilyen eszközök fejlesztésében, előállításában, üzemeltetésében vesznek aktívan részt.

Ezek a folyamatok egyre nagyobb számban igénylik azokat a jól felkészült felsőfokú végzettség szakembereket, akik a ma és a holnap elektronikus eszközeihez értenek. Ez magyarázza azt, hogy a végzett szakemberek jó álláshoz, versenyképes jövedelemhez juthatnak.

 

Miért jó Debrecenben villamosmérnöknek tanulni?
Mint már bizonyára tájékozódtak róla, ma hazánkban több egyetemen lehet villamosmérnöki képzést kapni. Ez azt jelenti, hogy a szakképzés alapját jelent tantárgyak, az alapvet ismeretek azonosak. Minden egyetem kapott azonban lehetőséget arra, hogy bizonyos sajátosságokat vigyen a képzésbe. Ezek segítik a majdan végző hallgatóinkat abban, hogy elhelyezkedésük során például egy-egy régióban könnyebben találjanak állást, bár ez ma a végzős villamosmérnököknél általában egyáltalán nem probléma, hiszen jelentős kereslet van végzett mérnökeink iránt.

A Debreceni Egyetemen az itt tanulóknak páratlan lehetőségeik vannak arra, hogy mérnöki tanulmányaik során olyan tantárgyakat is tanuljanak, amelyek jól kiegészítik felkészülésülésüket. Utalnánk itt mindenekelőtt a hagyományos, méltán nagyhírű fizikai iskolákra, a vegyészet, a matematika és a biológiai területekre. Hallgatva a Természettudomány és Technológiai - ezen a karon történik a
mérnökképzés - és más karokon oktatott tárgyakat is, olyan több területre kiterjedő ismereteket lehet szerezni, amelyek segítenek abban, hogy például az egészségügyben, a mezőgazdaságban, bankszakmában is elhelyezkedhessenek. Ez tovább bővíti későbbi lehetőségeiket, versenyképességüket.

Sokak számára nagy előny, hogy megtakarítják az utazásra fordított időt, a kollégium költségeit, hiszen villamosmérnök képesítésüket ebben a régióban szerezhetik meg.

 

Hogyan tovább?
A villamosmérnök BSc diploma birtokában könnyedén el lehet helyezkedni az iparban, de a tanulmányok folytathatók is mester (MSc) képzésben. Erre nem csak villamosmérnök MSc keretében van lehetőség, hiszen a BSc diploma számos más MSc szakra is belépőt jelent, így a legtöbb mérnök szakra, vagy az Intézetben is elérhető anyagtudomány MSc-re.

 

Frissítés dátuma: 2019.01.04.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.