Fizikus MSc ismertető

A Debreceni Egyetem fizikus mesterképzését választó hallgatók biztos természettudományos alapműveltséget szereznek. A képzés során magas szintű képzésben részesülnek, megismerkednek a bennünket körülvevő világ felépítéséről és a működését szabályozó alapvető törvényekről szerzett általános emberi tudás pillanatnyi helyzetével. Megismerik e törvények feltárásának módját, átélik izgalmát és örömét. Megtanulnak következetesen gondolkodni, a folyamatok lényegét meglátni, tervezni, problémákat hatékonyan megoldani. Megszerzett tudásukra ráépíthető bármilyen további tudás a természettudománytól a műszaki és informatikai tudományokon keresztül a pénzügyi elemzésig.

A fizikus MSc diplomával rendelkező fiatalok tudásuk, kísérleti és elméleti munkában való jártasságuk, szakmai ismereteik révén remekül megállják helyüket ipari, műszaki és gazdasági szakterületeken is. Az elmúlt két évtizedben Európában általában, hazánkban pedig különösen nagy hiány alakult ki a magas szintű szaktudással rendelkező fizikusokból. Manapság az élet minden részét átszövik azok az elektronikai, informatikai, képalkotó berendezések, amelyek működtetéséhez, illetve fejlesztéséhez a fizikus mesterképzés kiváló alapokat nyújt. Hasonlóan remek alapozást jelent a fizikus mesterképzés az orvosi diagnosztikai és terápiás berendezések, illetve anyagvizsgálati és minőségellenőrzési célú eszközök kezeléséhez. A modellalkotás és rendszerelemzés területén szerzett ismereteiket előszeretettel alkalmazzák a bankok és más vállalatok gazdasági és pénzügyi folyamatok elemzéséhez. A Debreceni Egyetemen szerzett fizikus MSc diploma kiváló alapul szolgál a Debrecenben, vagy a világ bármely más táján folytatható doktori képzések sokaságához.
 

 

Frissítés dátuma: 2019.01.04.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.