MTA Kiváló Kutatóhely lett a Fizikai Intézet

A Magyar Tudományos Akadémia a Kutatóhelyeket Minősítő Tanács javaslata alapján kiemelkedően magas színvonalú....

MTA Kiváló Kutatóhely oklevél

A Magyar Tudományos Akadémia a Kutatóhelyeket Minősítő Tanács javaslata alapján kiemelkedően magas színvonalú tudományos munkája elismeréseként az MTA által Kiválónak Elismert Kutatóhely – röviden: MTA Kiváló Kutatóhely – minősítést adományozta 95 magyarországi tudományos műhelynek és intézménynek, köztük a Debreceni Egyetem Fizikai Intézetének. Az erről szóló okleveleket a Magyar Tudományos Akadémia Széchenyi téri székházában adták át ünnepélyes keretek között a rangos minősítést elnyert kutatóhelyek képviselőinek.

Az elismerésnek köszönhetően a Debreceni Egyetem  Fizikai Intézetének "MTA Kiváló Kutatóhely" minősítése 2022. május 4-től 2027. június 30-ig érvényes.

Az elismerő oklevél magyarul és angolul

MTA Kiváló Kutatóhely díjátadó

 

Az MTA Kiváló Kutatóhely minősítés megalapításával a legkiemelkedőbb magyar kutatóhelyeknek méltó elismerést, a feltörekvőknek reális perspektívát, az érdeklődő hazai és külföldi döntéshozóknak objektív helyzetképet, a hazai tudomány kiválóságában érdekelt társadalomnak pedig tájékozódási lehetőséget kíván biztosítani a Magyar Tudományos Akadémia.

Az MTA Kiváló Kutatóhely minősítés öt évig érvényes, és az Akadémia által kiírt kutatástámogatási pályázatok elbírálása során előnyt jelent a minősítés birtoklása. Az Akadémia által adott minősítés minden bizonnyal hazai és nemzetközi elismertséget hoz majd az azt elnyerőknek.

Az MTA Kiváló Kutatóhely minősítés adományozását előkészítő, pályázatokat értékelő elnökségi bizottság a következő szempontok alapján javasolta odaítélni a kiváló minősítést:

  1. A pályázó szervezeti egység kutatóinak kiválósága (életmű alapján);
  2. A kutatóhely elmúlt 5 évben született, önértékelés alapján legkiválóbbnak minősített tudományos műveinek kiválósága;
  3. A kutatóhely elmúlt 10 évben publikált műveinek kiválósága;
  4. A kutatóhely pályázati eredményességének kiválósága;
  5. A tudományos utánpótlás nevelésének kiválósága;
  6. A kutatóhely működésének kiválósága;
  7. A kutatóhely innovációs és fejlesztési tevékenységének kiválósága.
Legutóbbi frissítés: 2023. 06. 20. 15:03